Hoe werken wij?

Bij Energizing People gebruiken we verschillende vormen van hulp. Ik vind het belangrijk dat mensen de hulp krijgen die bij hun wensen past. Mensen kiezen bij mij dan ook de werkwijze die ze zelf graag willen, of een combinatie daarvan. Ook bepalen mensen zelf hoe vaak en wanneer ze komen.

Als psycholoog heb ik geleerd om breed te kijken naar mensen en goed door te vragen naar dieper liggende oorzaken van gedrag, denken en voelen. Mensen die voor hulp komen bij mij, help ik om zichzelf te onderzoeken, niet d.m.v. tests, maar door gesprekken te voeren en terugkoppeling op oefeningen die we samen doen.

Als hulpverlener ga ik naast mensen staan en kijk en denk met ze mee. Ik ben dus geen hulpverlener die een diagnose stelt en vertelt wat je moet doen. Ik help je met zoeken naar je eigen oplossingen die bij jou passen. Daarnaast heb ik (therapeutische) methodieken in mijn ‘gereedschapskoffer’ om op zoek te gaan naar de oorzaak van problemen die je in het nu ervaart en deze oorzaken ‘op te lossen’.

Bij gedragsverandering is het belangrijk om te onderzoeken waar het te veranderen gedrag vandaan komt, waar is het ontstaan en wat heeft het voor functie (gehad). Daarnaast zullen we duidelijke doelen stellen en een plan maken en gebruik ik verschillende methodieken voor het aanleren van nieuw gedrag. Dit is meer concreet. Door te letten op lichaamshouding en wat je zegt, geef ik feedback. Ook kunnen we gedrag oefenen, samen of met het paard (bijvoorbeeld opkomen voor jezelf, nee zeggen, stevig staan, etc.)

Als mensen kiezen voor één of meerdere sessies met paarden dan laat ik het werk vooral over aan mijn paarden-collega’s. Meer hierover op de aparte pagina over ‘sessies met paarden‘.

Neem gerust contact met mij op voor meer informatie:

Anouk Loef

06-54395151

anouk@energizingpeople.nl