Over ons

Anouk en Tijs

Er zijn vijf hulpverleners bij Energizing People. Anouk, paard Tijs en de pony’s Laura, Vlekje & Pepper. Je kunt zelf kiezen met wie je wilt werken, alleen met Anouk en/of met Tijs en/of de pony’s, of met allemaal, dat kan ook!.

Bij Anouk:

 • kun je praten van mens tot mens,
 • kun je van gedachten wisselen met iemand die naast je staat en met je meekijkt en met je meedenkt,
 • mag je zelf kiezen wanneer en hoe vaak je komt,
 • kun je praten met iemand die geïnteresseerd is in jou als uniek persoon en je respecteert zoals je bent,
 • vind je iemand die goed naar je luistert, verdiepende vragen stelt en je helpt je eigen oplossingen te vinden,
 • vind je iemand die jou helpt om snel tot de kern van jouw ‘probleem’ te komen,
 • vind je iemand die je kunt vertrouwen en volkomen onafhankelijk is,
 • kun je jezelf zijn,
 • vind je iemand die recht door zee, opbouwend en positief is.

Bij paard Tijs:

 • Hoef je niet perse te praten, want voor sommige mensen is dat lastig,
 • Leer je door activiteiten met hem  te doen over jezelf en ga je op een veilige manier buiten je comfortzone, waardoor je nieuwe dingen ontdekt,
 • Vind je een grote, vriendelijke reus die graag contact met je maakt.
 • Kun je goed leren opkomen voor jezelf.
 • Kun je eens goed uithuilen en/of een dikke paarden-knuffel krijgen, want Tijs heeft brede schouders en is lekker zacht!

Over onze pony’s Laura, Vlekje & Pepper:

Deze drie kleine, lieve, eigenwijze dames zijn sinds de zomer van 2018 ons team komen versterken. Pepper is de dochter van Vlekje. Pepper is een kleine durfal, die heel graag contact met je maakt en met je wil knuffelen en spelen. Vlekje is meer op zichzelf en komt bij je als je rustig gaat zitten. Laura is de leider van de gevlekte dames, zij wil graag contact en is erg gevoelig.

Over Tijs

Tijs (29-07-2006) is een Friese ruin van 1,71 meter.  Tijs is een prachtig, groot, zwart paard met binnenin een lief en gevoelig karakter. Tijs is een stoer en betrouwbaar paard vol zelfvertrouwen, die op een zachte en vriendelijke manier mensen meer over zichzelf laat leren. Tijs is door zijn karakter bijzonder geschikt voor mensen die bang zijn voor paarden en voor mensen die graag willen leren opkomen voor zichzelf. Tijs is dol op lekker eten, maakt graag een buitenritje, maar kan ook netjes lopen tijdens de dressuurlessen, kan gemakkelijk een sprongetje maken en weet zelfs hoe hij een kar moet trekken. Kortom, een paard die van alle markten thuis is. Hij woont in Poederoijen samen met zijn drie kleine Shetlandpony-vriendinnen Laura, Vlekje & Pepper.

Over Anouk_MG_0049 (2)

Anouk (17-02-1978) heeft sociale psychologie gestudeerd aan de Universiteit Utrecht. Ze is afgestudeerd in de richting gezondheidsbevordering en gedragsverandering. Vervolgens heeft ze gewerkt als preventiewerker in de verslavingszorg, als accountmanager bij een bedrijf voor commercieel drukwerk en bij een instelling voor jeugdhulpverlening als trainer/coach en als teamleider. In januari 2013 is Anouk gestart met Energizing People en sindsdien zet ze zich in als persoonlijke hulpverlener in haar eigen praktijk.

Zo, dat was de korte, zakelijke samenvatting. En dan volgt nu, voor de geïnteresseerden, mijn persoonlijke verhaal over waarom ik met Energizing People ben begonnen:

Eigenlijk ben ik al heel mijn leven bezig met de vraag “waarom doen mensen zoals ze doen?”. Ik vroeg mij dat al af op het schoolplein van de basisschool (waarom pesten kinderen, het is toch veel leuker als we gewoon gezellig met elkaar spelen?) en tijdens mijn tienerjaren (waarom doen mensen zulke rare dingen om erbij te horen?). Voor mij was het dus makkelijk kiezen wat ik ging studeren:  psychologie! Ontzettend interessant, allemaal mooie theorieën over waarom mensen doen zoals ze doen. Heerlijk!

Tijdens mijn begin twintiger jaren kwam ik erachter dat, ondanks mijn studie psychologie, ik nog maar heel weinig wist over mezelf en ik er toch wel behoorlijk doorheen zat (volgens mij was er toen nog niet zoiets als burnout ;). Toen ben ik in haptotherapie gegaan en werd ik ineens heel veel wijzer over mezelf, wat een openbaring was dat! En wat had ik dat allemaal graag eerder geweten … Als er vroeger toch eens een volwassene was geweest die tegen mij gezegd had: “Anouk je bent goed zoals je bent! Jij mag jezelf zijn, iedereen heeft zijn eigen kwaliteiten, ook jij! En kom,  laten we eens kijken hoe we jou kunnen helpen met wat je moeilijk vindt.” I.p.v.: “Sla nou toch gewoon eens terug, laat jezelf niet zo op je kop zitten, etc..” En zo werd mij langzaam duidelijk waar ik mij voor wilde gaan inzetten met mijn kennis en eigen ervaringen. Na een tijdje zoeken vond ik een leuke baan bij een instelling voor jeugdhulpverlening waar ik kinderen, jongeren en hun ouders mocht trainen en coachen. En dat heb ik 7 jaar lang met veel plezier gedaan en uiteraard heel veel geleerd over het vak en over mezelf. Na 7 jaar kreeg ik steeds meer het gevoel dat ik toch niet meer echt kon doen wat ik graag wilde door alle regelgeving en verslagen die ik moest schrijven en toen ik zwanger was van mijn tweede kind, besloot ik dat het tijd was om op eigen benen te gaan staan en voor mezelf te gaan beginnen.

Dieren en in het bijzonder paarden zijn altijd een belangrijk onderdeel geweest in mijn leven. Tijdens mijn jeugd gaven ze mij troost en ontspanning en dat is altijd zo gebleven. In de omgang met paarden heb ik ook veel over mezelf geleerd.  Ik vond het dus prachtig toen ik een opleiding kon gaan volgen om mensen te helpen meer over zichzelf te weten te komen met hulp van paarden. Twee passies kwamen hier bij elkaar: mensen en paarden.

Op mijn dertigste werd ik moeder van een prachtige dochter en 4 jaar later werd mijn mooie zoon geboren. De laatste jaren hebben voor mij in het teken gestaan van balans vinden.  Hoe zorg je goed voor jezelf en voor de ander. Wat wil ik, wat moet ik en moet  dat ook echt ? Balans vinden in de liefde en zorg voor mijn kinderen, de relatie met mijn partner, familie, vrienden, werk, hobby’s, huishouden, …  Waar geef ik energie, waar krijg ik energie?

Inmiddels ben ik nu 41 jaar en heb ik heel veel mooie mensen mogen ontmoeten die mij veel geleerd hebben. Privé, tijdens werk of cursussen en opleidingen. Telkens komen er weer nieuwe mensen op je pad, die je iets kunnen leren. Mijn levensmotto is: je bent goed zoals je bent en het kan alleen maar beter worden. Ik probeer open te staan voor alles en iedereen. Sommige dingen spreken mij aan en andere dingen weer niet, maar overal kun je van leren en dat doe ik graag.

Wil je meer informatie over ons of wil je een afspraak maken? Neem dan gerust contact met ons op!